Комбопідсилювачі для бас-гітар

Якщо ти справжній рок-музикант, а твій кращий друг, це твоя бас-гітара? Тоді тобі не обійтися без комбопідсилювача. Компактні, портативні і приємні в ціні - комбо поєднують в собі підсилювач та динамік, їх зручно використовувати під час тренувань, виступів та джему! 

Цей огляд містить як мало затратні за вартістю від 2000 до 4000 гривень потужністю 10-20 ват, так і досить дорогі і потужні підсилювачі близько 10 000 грн. У цьому діапазоні цін представлені транзисторні та цифрові моделі.

Для домашніх занять ідеально підійдуть бюджетні, портативні, з невеликою потужністю комбо. Вони не дуже гучні, тому грати з ударними буде не дуже комфортно. Часто буває таке, що є два підсилювача: один маленький, простий у використанні, зі слабким звуком, а другий - потужний, громіздкий з об'ємним чистим звуком. І вдома найчастіше використовується саме перший.

Ibanez IBZ10BV2 має потужність 10 ват і так само відноситься до чисто домашнього користування. Зовнішній вигляд цього комбопідсилювача запам'ятовується і стильний. Поверхня корпусу, виконана в темному дереві, красиво поєднується з литою металевою ручкою. Для своєї вартості у цього комбі хороший функціонал: еквалайзер з 3-х смуг, кілька роз'ємів для приєднання зовнішніх пристроїв. У цій моделі можливе використання звичайних навушників без додаткових перехідників.

Ibanez IBZ10BV2

Модель Vox PATHFINDER 10 BASS чимось схожа по функціоналу на лінію Ibanez, але дизайн зовсім інший. Цей комбо витягнутої форми з малюнком з ромбів на динаміках. Вінтажний стиль робить цей підсилювач незабутнім і впізнаваним. Особливістю його є можливість досягнення високої гучності і частоти при невеликій потужності. Єдиний недолік цієї моделі відсутність входу для аудіо.

Vox PATHFINDER 10 BASS

Відомий бренд Ampeg вже багато років славиться якісним обладнанням і прекрасним звуком. Серед найпростіших транзисторних підсилювачів Ampeg практично не поступаються в чистоті звуку і функціоналі більш потужним підсилювачам.

Модель ВА-108 V2 - найбільш доопрацьований представник домашнього підсилювача. У нього досить хороший функціонал і зручний корпус. У AUX є пара роз'ємів на 1/4 і 1/8, за допомогою окремої ручки можна регулювати гучність. Для активної електроніки доданий атенюатор на 15 дБ. Скошена задня стінка корпусу дає можливість розмістити комбі під певним кутом, щоб звук був направлений на вас. Власники даного комбі відзначають органічний тембр роботи без проблем і зручну настройку, що важливо для музиканта.

Розглянемо комбопідсилювачі з більш дорогого і потужного сегменту, які ви зможете використовувати для невеликих концертів в клубі.

Eden ЕС10 - це більш потужний підсилювач з серйозним функціоналом і досить простий в налаштуванні. Він ідеально підійде для репетицій в студії. У цього комбі еквалайзер з 3-х смуг, ручка дозволяє регулювати рівень гучності. Навіть на максимальній гучності у цього комбі чистий звук. Приємним доповненням для вас стане наявність петель ефектів і виходу під тюнер. Невеликий мінус даного комбі - незнімний провід живлення, але він може бути виправлений, якщо встановити стандартний роз'єм. Для свого функціоналу ця модель досить невелика, легка і бюджетна.

Лінійка Fender створила нову вдосконалену модель RUMBLE 40. Ця модель може похвалитися еквалайзером з 4-х смуг, тембральними режимами і mini Jack для з'єднання з аудіо-гарнітурою. У разі нестачі потужності є XLR роз'єми line out. Другий канал дозволяє регулювати рівень гучності. Стильний зовнішній вигляд типу фендер впізнається і запам'ятовується кожним, хто хоч раз з ним стикався. Вартість даної моделі повністю компенсується прекрасним функціоналом.

Цифровий комбопідсилювач Vox ADIO-BS містить 11 видів посилення, найпоширеніші тембри і багато іншого. Два набора різних ефектів дає можливість поєднувати їх в різних комбінаціях. Кнопка ТАР дозволяє легко налаштувати швидкість ефектів. Зручним є те, що завдяки пресетам не потрібно кожного разу регулювати вподобані звуки. Додаткова функція - наявність режиму Wide Stereo, чотирьох ступеневого глушника шуму і вбудованого тюнера. У цього комбі є еквалайзер з 3-х смуг і регулювання чутливості входу. Зручне управління за допомогою bluetooth, додатків або ПК дозволяє легше налаштовувати характеристики і застосовувати всілякі ефекти. Для запису власного демо вам потрібно просто під'єднати підсилювач до комп'ютера. Ще один плюс цієї моделі - можливість роботи від простих батарейок. Всього вісім батарейок АА і ви можете використовувати ваш комбі де завгодно.

Серед усіх цих гідностей все таки є і недолік. Дана модель поступається аналоговим глибиною низьких частот, що стає помітно під час виступів в клубах.

При всіх особливостях і досить хороших характеристиках ціна у неї доступна. Якщо ви будете використовувати цей комбі на репетиціях, для практикування і навчання, то ця модель саме для вас.

Vox ADIO-BS

Ampeg ВА-110 V2 в порівнянні з ВА-108 V2 в два рази потужніший. У цій моделі було поліпшено звучання низьких частот, вони стали об'ємними і глибокими. В іншому ж ці дві моделі дуже схожі як в дизайні, так і в експлуатації.

У цього комбопідсилювача з'явилася ще одна секція Scrambler, що забезпечує допоміжний канал перевантаження. Вона регулює ступінь спотворень і перетворює його в якісний звук. Будь ви хоч початківець музикант, хоч професійний басист, цей комбі прекрасно вам підійде. Недолік цієї моделі - відсутність лінійного входу, через це обмежується його використання під час концертів.

ВА-110 V2

Для завзятих мандрівників, які ніколи не розлучаються з бас-гітарами, є неймовірно компактний, портативний комбі VOX AC2 RV-BASS. Кілька варіантів тембру (Normal, Flat і Scoop) замінюють еквалайзер, а додаткові ефекти, такі як хорус, феруб, дилей і інші, дозволяють створювати чудові мелодії. Цей комбопідсилювач включений в серію Rhythm VOX і містить всілякі семпли. Окреме управління гучності і темпу додає можливостей при створенні мелодій.

Ще одна перевага - робота не тільки від блоку живлення, але і від кількох батарей, що йдуть в комплекті.

Варто відзначити, що при досить великому функціоналі, зручності і портативності, ціна вас також приємно здивує.

Ринок музичних інструментів може запропонувати великий вибір комбопідсилювачів як бюджетного сегмента, так і досить витратного. У цьому огляді зібрані далеко не всі цікаві моделі, але найкращі. Є як відомі бренди, зарекомендували себе на ринку, так і новинки. Залежно від того, для чого вам потрібен комбопідсилювач можна вибрати модель, яка прослужить вам довгі роки.

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.