Як вибрати барабанні палички: розмовляємо з Владом Мастикашем

Друзі, вітаємо Вас!

Сьогодні до Вашої уваги ексклюзивне інтерв’ю у якому ми поговоримо про барабанні палички, а саме:

  • які бувають їх види
  • назви та спеціальні позначення
  • з чого роблять ці штуки
  • для яких стилів, які використовують
  • бренди

Та багато іншого.

- Сьогодні до нас завітав відомий львівський барабанщик із групи «POLTVA SHARKS" - Владислав МАСТИКАШ. Вітаємо, Владе!

- Привіт!

- Скажи, як давно ти граєш?

- Все почалось з шкільного віку. Друзі меломани, перший колектив, в якому я намагався грати на барабанах виник саме тоді.

- Вау, круто! А чому саме ударні?

- Власне, захоплення ударними почалось після того, як один з друзів дав мені послухати перший альбом "LED ZEPPELIN" :) Світ змінився назавжди! Барабани дуже енергомісткий інструмент ... коли ти граєш, наприклад "When the levee's breaks" - з Тобою відбувається щось неймовірне - чистий кайф, магія !!!

- Так, складно не любити Джона Бонема;) та й взагалі всю цю банду. А можеш розповісти трохи про свій шлях?

- Було багато спроб та пошуків, грав різне: від блюзу до дез металу. "TRANSILVANIA FREAK SHOW", "DUSK DOMINION", "SWAMP FM", and «WAYS OF DEPENDENCE"... зараз граю в двох колективах: "HOLLER BELL" (blues) та "POLTVA SHARKS" (southern metal).

- Дуже цікаво. І так, з тобою ми познайомилися, давай тепер поговоримо про барабанні палички. Розкажи будь ласка про їхню будову?

- Комель, тіло, плече, шийка та накінечник, а ще торець комеля, ось дивіться

- Ясно, а чим вони взагалі відрізняються?

- Вагою, розміром, формою накінечника та матеріалом, призначенням. Від самих великих і важких маршових до легких джазових варіантів.

- Але все ж, як же їх відрізнити?

- Дуже легко! Для цього на них нанесене спеціальне маркування. Цифри - товщина, вага, від найлегших ,8 до найважчих , 5В. Буквені позначення - форма голівки палички. Наприклад А - тонша шийка і менша голівка - зазвичай для легкої музики, В - товща шийка і більша голівка - для гучної\важкої музики, N - нейлоновий наконечник.

- Зрозуміло, а все-таки з чого роблять барабанні палички і як матерал барабанної палички впливає на саунд?

- Найпопулярніші матеріали: горіх, дуб, клен, бувають також палички із буку та грабу та інші. Ще на ринку є карбонові, пластикові варіанти, але вони не настільки популярні. Горіх - міцний, твердий, добре гасить вібрації від ударів - універсальний варіант паличок. Клен - легкий, гнучкий, легко контролюється, підходить для швидкої або негучної гри. Дуб - важкий, міцний, більш вологостійкий, для нього характерна сильна віддача та гучний звук.

- Ок. Яка ситуація із брендами?

- Провідні бренди - це багаторічний досвід, ретельно підібрані породи деревини, високо технологічне виробництво і контроль якості. Безсумнівні лідери на ринку, це "VIC FIRTH", "VATER"," PRO-MARK", "TAMA" , менш відомі, але не менш якісні: "REGAL TEEP". Палички "ZILJIAN" певний час виготовлялись на фабриці "VATER". Хочеться окремо згадати вітчизняного виробника, компанію "STAR STICKS", яка порівняно недавно на ринку, але пропонує дійсно якісну продукцію. При відносно скромному модельному ряді, палички дуже витривалі і мають добрий баланс і помірну ціну. Зараз багато українських і не тільки зірок-барабанщиків грають цими паличками.

- Добре. Хотілось би отримати від тебе якісь поради для барабанщиків!

- Що стосується порад по вибору, для занять варто брати важкі варіанти Zildjian 2BWN Wood Natural Drumsticks  або Regal Tip RW-221R Q9000 для дорослих. Звичайно , щось легше, для дітей, залежно від ваги і статури, наприклад, Stagg SM5B або Tama HRM7A. В цьому є щось від світу спорту, певна специфіка і вимоги до спорядження для досягнення максимальних результатів! Взагалі, має сенс займатись паличками з кардинально різною вагою, швидшим буде прогрес в техніці гри. Раджу пробувати різні моделі , ми всі різні і вибір ідеального для Вас варіанту займає трохи часу, це нормальне явище :)))

- Окей, Владе, якими користуєшся особисто ти?

- Мій вибір: "VIC FIRTH" Metal N, "STAR STICKS" 5BL, для занять і концертної діяльності для мене це оптимальні варіанти! Для барабанщиків, які грають важку музику з серйозною подачею важкими паличками, виникає питання контролю, руки пітніють і палички іноді вислизають. Для боротьби із цим явищем я імпровізую - використовую "гріп тєйп" стрічку на текстильній основі для електриків. Дуже помічне :)))

- Можеш розповісти трохи про свою групу?

- "POLTVA SHARKS" - це як бейсбольна, футбольна команда в USA, але з Украіни, зі Львова :). Ми граємо хард-рок, батьківщина якого в Америці + трохи гумору :))) ось тому така назва...

Всім PEACE! Весни, гарного настрою, спортивного тонусу і доброї музики кожен день !!! "POLTVA SHARKS" у Facebook  , заходьте в гості до нас на сторінку, на концерти і в магазин музичних інструментів "8Нота". Тут завжди добрий вибір барабанних паличок та інших необхідних музиканту речей!

- Дякуємо, що поділилися з нами своїм досвідом.

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.