Топ 10 дитячих музичних інструментів: Що подарувати дитині на новий рік?!

Усі батьки думають про розвиток своєї дитини. І новорічні свята не виняток, а скоріше Святковий момент, який може це підкреслити. Вони шукають всілякі варіанти для реалізації сензитивних періодів. Багато звертають увагу на музичне обладнання. Його часто застосовують у центрах розвитку, розважальних кімнатах та вдома. Для дітей, які мають фізичні або психічні відхилення, також корисно використовувати музичні інструменти у повсякденному житті та під час психокорекції. Існує навіть окремий напрямок - музикотерапія, яка ґрунтується на створенні та прослуховуванні музики.

Як вибрати дитячий інструмент?

Перше, що слід враховувати при виборі інструменту для дитини - вік. Дітям до 3-х років можна дати барабан маленького розміру з невеликими паличками або ксилофон. Постукуючи паличками по мембрані, виходить гучний ритмічний звук. Ксилофони ж допомагають розрізняти звучання по тонах. Є навіть такі моделі ксилофонів, в  яких є нотний стан. Підсвідомо діти будуть запам'ятовувати їх звучання, а потім відтворювати улюблені сигнали. З-4 років вже можна залучати дитину до фортепіано і скрипці. Вони допоможуть розвивати дрібну моторику та посидючість. У 8-10 років, коли моторика досить розвинена, можна підключати гітару, саксофон та духові інструменти.

Наступне, що варто враховувати, це фізичні можливості дитини. Худенькій дитині навіть у 10-13 років буде вкрай важко навчатися грі на віолончелі, контрабасі або тубі. Якщо ж дитина великої або спортивної статури, то особливих заборон для вибору обладнання немає, усе залежить від бажання самої дитини.

Для деяких інструментів важливим є зростання. Якщо зростання занадто маленьке, то це ускладнить процес оволодіння інструментом та не дозволить використовувати весь діапазон функцій.

Як вибрати дитячий інструмент?

Особистість дітей часто зумовлює вибір обладнання. Для екстравертів краще вибрати флейту, гітару або трубу. Граючи на них, діти будуть перебувати у центрі уваги. Інтровертам більше підійде фортепіано або скрипка.

Краще рішення у виборі - враховувати інтереси та побажання самої дитини. Ні в якому разі не можна змушувати дітей займатися музикою або нав'язувати якийсь певний інструмент. Завдання батьків у даному питанні - надати можливість самостійного вибору. Ви можете йому показати можливості кожного пристосування, продемонструвати його звучання, по можливості, дати його помацати. Вибір повинна зробити сам дитина, щоб заняття музикою приносили дійсні результати.

Не менш важливий аспект - фінансова сторона питання. Музичне обладнання досить дороге, тому варто визначитися: заняття музикою дійсно серйозні або це просто тимчасове захоплення. Якщо діти мають намір надалі займатися, удосконалювати свої навички та розвиватися, то можна витратити досить велику суму на хорошу та якісну модель. Якщо ж це просто тимчасове хобі або бажання спробувати себе у новій ролі, то не варто купувати дорогу модель або новий інструмент. Для таких цілей можна придбати недорогу або стару модель.

Ще одне питання, яке виникає у батьків: чи потрібна теоретична підготовка для гри? Наша відповідь - безперечно, потрібна. Ви можете віддати дитину у музичну школу або водити до вчителя на приватні заняття. Усе залежить від ваших фінансових можливостей. Єдине, не варто віддавати дитину у музичну школу раніше 6 років. До 6 років у нього ще не сформовані увага, сприйняття, моторика та інші психічні процеси, тому навчання буде проходити важче та з більшим навантаженням. До переваг музичної освіти у ранньому дитинстві відносяться: поліпшення навичок читання, мови, пам'яті, розвиток уваги, слухового сприйняття та у цілому поліпшення результатів з усіх шкільних предметів.

Якщо ви ще сумніваєтеся, який інструмент вибрати дитині, радимо звернути увагу на наші поради та рекомендації.

Рейтинг дитячого музичного обладнання

1. Синтезатор

Синтезатор дитячий

На першому місці за популярністю розташувався розважальний синтезатор. Він має невелику вартість та доступний абсолютно усім. У ньому є безліч ефектів та голосів для творчого розвитку дітей. Це зменшена версія повноцінного синтезатора. Прекрасно підійде не тільки для дітей, а й для початківців музикантів. Діти можуть розучувати записану музику, завдяки попередньо завантаженим урокам. Не дивно, що він користується успіхом у дітей. Переваги навчання грі на синтезаторі включають поліпшення концентрації, пам'яті й уваги, а також моторики.

2. Гітара

Гітара дитяча

Вона відмінно підходить для дітей, тому що дозволяє їм легко розучувати музику. Дітям дуже подобається смикати струни, перший час вони дивуються через те, що від простого дотику створюється звук. Але їх потрібно попередити, що для навчання потрібні терпіння, старанність та працьовитість. Дитячі гітари набули широкого поширення у всьому світі. Деякі компанії випускають подібні моделі не тільки зі струнами, а ще й з додатковими кнопками, при натисканні на які, починає звучати мелодія.

3. Барабани

Барабани дитячі

Одним з кращих пристроїв для навчання дітей виступає барабан. Ми не просто так внесли його в наш топ. Гра на ударних знімає стрес, заряджає енергією та позитивом. Б'ючи паличками по поверхні барабана, діти можуть виплескувати негативні емоції та боротися з гнівом. Психотерапевти та психологи часто застосовують його у своїй практиці. У музикотерапії барабанів відводитися особливе місце. Їх застосовують, як з аномальними дітьми, так й з нормою. Гра на них розвиває почуття ритму, силу удару, концентрацію уваги та вібраційну чутливість.

4. Укулеле

укулеле дитяча

Діти можуть почати грати на ній у ранньому віці. Вона маленька та може поміститися у крихітних ручках дитини. Укулеле підійде для новачків у світі музики. Лише через пару уроків, ви можете грати пару акордів та розучити нескладну пісеньку.

5. Скрипка

Скрипка дитяча

Для цього пристрою необхідний талант або дуже сильне бажання навчитися грати. Для повноцінної гри необхідно розвинути тональний слух та спритність рук. Вона зручна для дітей через свій розмір.

6. Піаніно

Піаніно дитяче

Піано дозволяє висловлювати усі елементи музики. Виробники випускають величезну кількість моделей, які підходять кожному: і дитині, і дорослому.

7. Саксофон

Саксофон дитячий

Він зручний для дітей тим, що він дуже гнучкий. На ньому можна грати різні жанри та пробувати себе у різноманітних стилях виконання. Він має позитивні відгуки, як серед батьків, так й самих дітей.

8. Віолончель

Віолончель Дитяча

Віолончель найкраще підходить для дітей від 10 років. Вона допомагає дітям розвивати концентрацію уваги та працьовитість, тому що це не такий простий інструмент, як може здатися, на перший погляд.

9. Діджеріду

Діджеріду

Це бюджетний духовий інструмент, на якому можуть грати люди будь-якого віку. Він один з найпростіших в освоєнні. Для створення музики необхідно задіяти обличчя та голосові зв'язки. Він сприяє розвитку дихання, мови та почуття ритму.

10. Окарина

Окарина дитяча

Це невеликий інструмент, який дозволяє розвивати моторику та малюнок музичної композиції. Вона підійде, як дітям, так й дорослим.

У даній статті ми зібрали для вас найкращі дитячі інструменти, щоб ви могли швидше визначитися з вибором.

Купити дитяче музичне обладнання

Для покупки дитячого обладнання рекомендуємо вам звернутися в інтернет-магазин "8 НОТА ™". Тут ви знайдете широкий асортимент музичного обладнання на будь-який смак. Доступні ціни та приємний персонал нікого не залишать байдужими.

Ви можете обрати зручний спосіб оплати та доставлення. Ми подбаємо, щоб ваша покупка була доставлена ​​у найкоротші терміни і порадувала вас, і ваших маленьких музикантів в ці святкові дні!

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.