Історія бренду Yamaha

«Ямаха»: історія великого виробника

Корпорація Yamaha залишила слід у різних галузях промисловості, але нас насамперед цікавить музична. Гітари, синтезатори, акустичні та цифрові піаніно, що випускаються під цим брендом, упродовж років доводять бездоганну якість. Слухачі отримують насолоду від їхнього прослуховування, а музиканти – від роботи з ними. Чимало фахівців вважають, що компанія «Ямаха» є королевою музичних інструментів, і в цьому твердженні є певний сенс.

Як усе починалося

Бренд «Ямаха» має історію, що триває понад 125 років, і все свідчить про те, що вона продовжуватиметься. Компанію засновано японським підприємцем Торакусу Ямаха. Перше піаніно, яке було випущене під брендом, набуло великого попиту серед виконавців. Ця історія вказує на те, що вже тоді застосовувалися технології, які забезпечували високу якість звучання.

Перший офіційно визнаний успіх компанії відбувся в 1904 р., на міжнародній музичній виставці в американському Сент-Луїсі. Нагороду отримали фірмове піаніно й орган, який згодом почали використовувати в різних стилях. Історія розпорядилася так, що невдовзі після цього бренд YAMAHA увійшов до числа найбільших світових виробників музичних інструментів. Серед його продукції:

  • гітари;
  • клавішні, зокрема синтезатори;
  • духові;
  • струнні;
  • ударні тощо.

З розвитком технологій розширюється й асортимент інструментів. Наприклад, ближче до кінця XX сторіччя в гуртах і оркестрах поширювалися електрогітари. Звичайно, на це реагували й інженери компанії «Ямаха». Тепер знайдеться лише невелика кількість професійних гітаристів, які хоча б раз не грали на гітарі бренду YAMAHA. Усе через те, що компанія виготовляє багато інструментів початкового рівня, які за якістю звучання мало чим відрізняються від концертних. Ви в цьому переконаєтеся, якщо замовите продукцію бренду в інтернет-магазині «8 НОТА».

Історія в статусі лідера. Цікаві факти

Отже, історія компанії продовжувалася. Починаючи з середини 1950-х років у престижному районі Токіо, що називається Гінза, під патронатом бренду YAMAHA діють:

  • найбільший фірмовий музичний магазин;
  • студія звукозапису;
  • концертна зала.

Нині корпорація є транснаціональною. ЇЇ офіс розташований у місті Хамамацу, що входить до складу префектури Сідзуока на острові Хонсю. Виробничі потужності компанії є в багатьох країнах за межами Японії.

Головні успіхи

Серед ключових досягнень в історії компанії «Ямаха» варто зазначити розробку та виробництво першого цифрового синтезатора DX7. Це вплинуло на звучання поп-груп вісімдесятих років минулого сторіччя, а цей період, якщо хто не знає, був багатим на унікальні мелодійні й гармонійні рішення, і він назавжди увійде до музичної історії. До революційного прориву варто віднести створення першого CD-рекордера. Це сталося в 1988 році.

В історії бренду є поглинання «Ямахою» американської фірми з виробництва синтезаторів Steinberg. До складу корпорації також увійшла австрійська компанія Bosendorfer, яка виготовляла піаніно.

Продукція під брендом «Ямаха» й надалі має попит серед музикантів усього світу. Упродовж історії всі музикальні інструменти (гітари, синтезатори та ін., що вироблені компанією) мають такі характеристики:

  • стильний дизайн;
  • чисте звучання;
  • якісна збірка;
  • доступна ціна.

Вивчайте каталог магазину «8 НОТА», робіть замовлення. Ви отримаєте не лише бездоганний інструмент, але й гарантію на нього. У разі потреби наші фахівці нададуть консультації під час вибору. Також ми забезпечимо доставку Україною.

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.