Як підтримувати та доглядати за гітарою: поради від магазину музичних інструментів

Щоб музичний інструмент прослужив якомога довше і звучав якісно, зберіг свою цілісність та привабливий зовнішній вигляд, потрібно навчитися, як правильно доглядати за гітарою. Це варто робити регулярно, у тому числі із використанням спеціальних засобів для очищення/догляду.

Правильний догляд дозволить подовжити термін якісного звучання струн, що особливо актуально, якщо ви регулярно використовуєте музичний інструмент.

Чому варто доглядати за гітарою та чистити її?

Налаштування гітари – важливий аспект, який дозволяє забезпечити правильне звучання інструменту. Втім, без регулярного та своєчасного догляду якість гри буде втрачено. Усі гітари незалежно від особливості конструкції та виду, мають складові, які потребують особливого догляду:

  1. - Струни. Сьогодні можна купити спеціальну рідину, яка дозволяє прочистити струни від забруднення та подовжити термін їхньої експлуатації.
  2. - Гриф. Забруднюється найшвидше, особливо в місцях, де руки торкаються музичного інструменту. Також може пошкоджуватися деревина, що псує не лише естетичний вигляд музичного інструменту, але й його функціональність.
  3. - Металічні елементи. Накопичення забруднень та підвищена вологість у тих місцях, де руки торкаються гітари, призводять до псування металевих її складових. Може з'являтися корозія та іржа.

Існують також засоби по догляду за лакованою поверхнею. Вони забирають сліди пальців, жир, накладають тонку плівку, щоб захистити поверхню гітари. Наприклад, поліроль Dunlop Formula 65 Guitar Polish&Cleaner або рідина для чистки Dunlop 6554 Fretboard Ultimate Lemon Oil (вона використовується і як зволожувач для грифа).

доглядати за гітарою

Особливості та правила догляду за гітарою

Тепер давайте детальніше розберемо, як правильно чистити гітару. Недостатньо просто протерти музичний інструмент сухою ганчіркою. Необхідно підтримувати її привабливий зовнішній вигляд та блиск, а також якість кожного елемента. Це можна зробити і в домашніх умовах:

  1. - Як очистити струни від забруднення, пилу, залишків шкіри та поту, які можуть накопичуватися з часом? Після кожної гри на гітарі обов'язково протирайте усі струни спеціальними засоби для обчищення струн.
  2. - Догляд за грифом полягає у поліруванні основи. Варто ретельно обробити її спеціальними засобами. Робити це рекомендують не кожен день, а принаймні один раз на місяць.
  3. - Догляд за металевими елементами полягає у змазуванні їх за допомогою олії або мастила, а також протиранні сухою ганчіркою після кожної гри на музичному інструменті.

Використовуючи усі перераховані вищі поради та правила, ви зможете забезпечити правильний догляд за музичними інструментами. Пам'ятайте також і про обережне поводження з гітарою: краще зберігати її не на відкритому просторі, а у спеціальному кейсі. Не піддавайте інструмент різким перепадам температури та підвищеній вологості. Використовуйте спеціальну систему зволоження та ретельно підібрані миючі засоби для очищення/догляду.

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.