Модифікований KORG Monotron/Тест-драйв Korg Monologue та серії Volca

Модифікований KORG Monotron
З модифікованого Korg Monotron створили Франкенштейна

Korg Monotron – це надзвичайно популярний, доступний та невеликий аналоговий стрічковий синтезатор. Якщо б він мав власну 2-октавну клавіатуру, MIDI і більший розмір, чи грав би він краще?
Британський продюсер та дизайнер Гаррі Акстен вирішив удосконалити Korg Monotron. Він його модифікував, зробивши пристрій більшим за розміром, більш відтворюваним, з більшою клавіатурою і Midi-інтерфейсом.
Завдяки схемам, випущеними Korg поряд з оригінальним Monotron ще в 2010 році, синтезатор можна покращити.
Проте цей синтезатор перевищує очікування багатьох музикантів.

На повнорозмірному 2-октавному Monotron клавіатура була врятована від старого Midi контроллера. Стрічковий контроллер був використаний на користь CV/Gate модифікації.
LFO був перепрофільований як просто генератор обвідної, в сигнальному тракті є секція мікшерів з різноманітними іншими формами коливань на вибір (а не пилоподібна хвиля, прокладена прямо в фільтр). Потенціометри були замінені панельними. Гаррі Акстон також використовував Atmel ATmega328P для перетворення Midi в CV.
В результаті вийшов вражаючий аналоговий синтезатор на потужностях Korg Monotron.
Korg Monoton в дії

 

Тест-драйв Korg Monologue та серії Volca
Чи можна грати на інструментах Korg без навчання та підготовки?


Незалежно від музичного рівня майстерності, Korg виробляють інструменти, які ідеально підійдуть саме для Вас. Такі легенди як Брайан Ено, LCD Soundsystem та The Chemical Brothers використовують професійні інструменти Korg для запису і живого виконання. Проте протягом останнього десятиліття корпорація виробляє і нескладні у використанні інструменти для аматорів, де електронний звук можна досягти, рухаючись пальцем по сенсорному екрану.
Медіа-платформа BTRtoday провела експеремент з різноманітними інструментами серії Volca (Volca BeatsVolca FMVolca Sample and Volca Kick) і Korg Monologue, граючи і граючись ними одночасно.


В той час як фортепіанна клавіатура Monologue дозволяє легко визначити  його музичним інструментом, мету пристроїв Volca складно одразу розпізнати. Серія Volca трошки змінюються по дизайну, але загалом пристрої виконані у формі прямокутників з ручками та кнопками. Як тільки Ви зрозумієте, що Volca – інструмент, то Ви за кілька хвилин від гри на ньому. Вам не потрібна музична підготовка для гри  – бліки, звукові сигнали і біти готові одним натисканням кнопки і поворотом ручки.


Функціонал та комплектація серії Volca тільки заохочує для наступних занять.
Volca надходять з кабелем та роз'ємом для навушників з обох сторін. Синхронні порти в кожному верхньому правому куті мають призначення, які швидко стають очевидними: Volca призначені для підключення та спільної роботи. Після підключення одне з одним мелодії із серії Sample і FM відповідають ударам ритмічно орієнтованих Beats і Kick. Змініть темп на Volca Kick і Volca Sampe, до якого він підключений, відповідно також змінить темп.
Для того, щоб оцінити наскільки Volca інтуїтивні в грі, їх віддали співробітникам BTRtoday без інструкцій. На відео видно, що бар'єр у використанні був дуже низький.



Результат експерименту показав такий же результат і з Korg Monologue. Учасникам експерименту не знадобились вміння гри на фортепіано. Інструмент  випускається з монофонічною клавіатурою, що означає можливість відтворення лише однієї ноти за раз. Можна створювати прості мелодії, просто рухаючись клавішами вгору та вниз. Крім того, як і у Volca, Ви можете взагалі не використовувати клавіатуру, виконуючи мелодії, просто рухаючи ручки та натискаючи на кнопки.

Тест-драйв охопив лише поверхню потенціалу Korg Monologue і Volcas. Хоча ці пристрої Korg виглядають мінімально, вони пропонують значно більше варіантів створення електронних звуків і музики.

Підписуйтесь на наші сторінки у соцмережах та на E-mail розсилку. Будьте в курсі останніх новин та новинок у світі музикальних інструментів та обладнання!

З повагою, ваша 8НОТА=)

Купити в 1 клік
Продовжити покупки


Ваше замовлення успішно оформлено! Ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом.